Karhulan Tori apteekin palvelut

Reseptilääkkeiden toimitus

Karhulan Tori apteekissa reseptilääkkeet toimitetaan suoratoimituspisteissä. Samalla kun reseptiä toimitetaan, käsittelevä farmaseutti tai proviisori antaa tietoa lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä, sekä tarjoaa lääkkeestä edullisemman vaihtoehdon jos sellainen on olemassa ja saatavilla. Käytössämme on lääkkeiden yhteisvaikutusohjelma, jonka avulla näemme onko hakemallanne lääkkeellä yhteisvaikutuksia muiden käytössä olevien lääkkeiden kanssa. Jos riskiyhdistelmiä löytyy, otamme yhteyttä hoitavaan lääkäriin.

Apteekkimme kanta-asiakasrekisterissä olevat henkilöt voivat pyytää tulosteena apteekistamme toimitetuttuja lääkkeitä koskevat tiedot. Listauksesta voi olla esimerkiksi lääkärille hyötyä, sillä siitä näkee nopeasti mitä lääkkeitä on aiemmin käytetty, mikä auttaa välttämään lääkkeistä aiheutuvia päällekkäisyyksiä ja haitallisia lääkeyhdistelmiä lääkärin määrätessä uutta lääkitystä.

Tartuntatautilain perusteella toimitetut lääkkeet ovat maksuttomia, kun lääkemääräyksen on tehnyt kuntayhtymään virkasuhteessa oleva lääkäri.

Reseptin uusiminen

Palvelumaksu kattaa kaikki kerralla uusittavat reseptit.
Lääkäri vastaa uusimispyyntöön 8 arkipäivän sisällä.
Reseptin uusimispyyntö voidaan lähettää kaikkiin sähköisiä uusimispyyntöjä vastaanottaviin terveydenhuollon yksiköihin.

Palvelumaksu 2,00 €

Itsehoitolääkkeet

Karhulan Tori apteekin farmaseutit ja proviisorit opastavat oikean itsehoitolääkkeen valinnassa. Tarkoituksemme on varmistua siitä, että valittu itsehoitolääke on sopiva eikä sen vaikuttava aine tai apuaineet aiheuta ongelmia muun lääkehoidon tai elämäntilanteen (esim. allergiat, vuorotyö, raskaus, laktoosi-intoleranssi jne.) kanssa. Karhulan Tori apteekista löytyy myös lemmikkieläinten itsehoitolääkkeet.

Koneellinen annosjakelu

Annosjakelussa asiakkaan lääkkeet jaetaan annospusseihin pakattuina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Jokaisella toimituskerralla asiakas saa annospussinauhan lisäksi apteekista ajan tasalla olevan lääkityskortin, josta käyvät esille käytössä olevat lääkkeet ja niiden annostelu.

Annosjakelupalvelumaksu 9,90 €/viikko, annosjakelupalkkiosta voidaan tietyin edellytyksin maksaa Kela-korvausta.

Kysy lisää palvelusta apteekissamme.

Voit myös tutustua palvelun toimintaan ANJA sivustolla.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet.
Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa
ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään
huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille.

Varaa aika lääkityksen tarkastuspalveluun reseptitiskiltämme.

Palvelumaksu 50,00 €

Verenpaineen mittaus

Arkisin 10.00-16.00
Palvelu sisältää kahden verenpainemittauksen keskiarvon.
Rauhoittumista ja kofeiinipitoisten juomien välttämistä suositellaan ennen mittausta.

Palvelumaksu 2,00 €

Schengen-todistus

Todistus tarvitaan, kun Schengen-maihin viedään lääkkeitä, jotka sisältävät huumausaineita tai psykotrooppisia aineita.
Todistusta hakiessaan henkilöllä on oltava mukanaan lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi
tai henkilökortti.

Palvelumaksu 15,00 €

Laadukkaat terveydenhoito- ja kosmetiikkatuotteet

Karhulan Tori apteekin valikoimasta löytyvät terveydenhoito- ja kosmetiikkatuotteet ovat laadukkaita ja turvallisia käyttää. Henkilökuntamme neuvoo mielellään sopivan tuotteen valinnassa, on tarve sitten ihonhoito, sidetarpeet, lisäravinteet, hygienia, suunhoitotuotteet, tai vaikka lemmikin hyvinvointituotteet.

Kanta-asiakkuus ja tili-asiakkuus

Asiakkaamme voivat halutessaan liittyä apteekin kanta-asiakasrekisteriin. Tällöin asiakkaan tiedot saadaan tallettaa apteekin tietojärjestelmään, ja pystymme paremmin seuraamaan lääkityksen sopivuutta ja turvallisuutta. Kanta-asiakkaillemme on tarjolla myös etuja ja mahdollisuuksia joita muille asiakkaille ei pystytä tarjoamaan.

Mikäli olet Karhulan Tori apteekin kanta-asiakasrekisterissä ja luottotietosi ovat kunnossa, voit halutessasi ryhtyä apteekin tiliasiakkaaksi. Tiliostot laskutetaan kerran kuukaudessa, ja muihin kuin sähköisiin laskuihin lisätään laskutuslisä. Kysy lisää meillä asioidessasi!

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai käyttämättömät lääkkeet ovat ongelmajätettä (huomaa, myös käyttämättömät pakkaukset käsitellään ongelmajätteenä). Käyttämättömät lääkkeet toimitetaan apteekin kautta edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi. Lataa TÄSTÄ ohjeet kuinka käyttämättömät lääkkeet tulee apteekkiin palauttaa!

Teemapäivät

Järjestämme apteekissamme terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä teemapäiviä. Osallistumme myös Karhulan torin yrittäjien yhteisiin tapahtumiin. Tapahtumissa kerromme terveyttä edistävistä seikoista, lääkkeistä ja päivän aiheeseen liittyvästä itsehoidosta. Tapahtumista saat tietoa esimerkiksi seuraamalla Karhulan Tori apteekin Facebook sivustoa sekä lehti-ilmoittelua.

Terveydeksi!-lehti

Jaamme apteekissamme Terveydeksi! -lehteä, joka on Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti.

Laiva-apteekki tarkastus

Karhulan Tori apteekista voi tilata laiva-apteekin tarkastuksen.
Alusluokkiin A, B ja C kuuluvien alusten laiva-apteekki on tarkastettava
vähintään vuoden välein ja alusluokkaan D kuuluvien alusten laiva-apteekki vähintään kolmen vuoden välein.

Viemme myös tarkistuksessa löydetyt vanhat lääkkeet pois hävitettäväksi ilman eri kustannuksia.

Palvelumaksu:

Laiva-apteekkitarkastus Luokka A, 500 € + tuotteet

Laiva-apteekkitarkastus Luokka B, 400 € + tuotteet

Laiva-apteekkitarkastus Luokka C, 250 € + tuotteet

Laiva-apteekkitarkastus Luokka D, 100 € + tuotteet

Mikäli alusta ei ole vapautettu ALV:stä, hintoihin lisätään voimassa oleva ALV.